background

Product detail pagina sierpleister

Sierpleister

Sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. De meest bekende hiervan is spachtelputz. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol.

Spachtelputz is een kuststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 milimeter. De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in vier groftes: extra fijn, fijn, middel en grof. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden). Doordat Spachtelputz uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook terraswanden en platen van buitengevelisolatie worden afgewerkt met Spachtelputz.

Granol (structuurpleister) is een afwerking die momenteel niet zoveel gebruikt wordt. Sommige mensen noemen het een "ouderwetse" afwerking maar dat is niet geheel terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. De eindstructuur kan zowel "gedraaid" als "staand" worden aangebracht (de welbekend boomschors-structuur). Het is verkrijgbaar in de diverse gradaties waarbij de 3 en 4 mm wel een erg grof uiterlijk geven.

Rustiekputz is een binnen- en buitenkwaliteit sierpleister op kunststof basis met een grote kleurvastheid en een groot waterdampdoorlatend vermogen. Het is tevens boen- en stootvast. Rustiekputz is verkrijgbaar in de korreldiktes fijn (1.2mm) middel (1.5mm) en grof (2mm). Rustiekputz is verkrijgbaar in wit en in elke andere kleur. Het is overschilderbaar met elke latex. Rustiekputz geeft een decoratieve, lichte groefstructuur en het wordt met de spaan opgebracht.

Boerenputz is vergelijkbaar met Granol, met het verschil dat het grover is en daardoor een "boeren" effect geeft. Over het algemeen wordt boerenputz met een draaibeweging aangebracht. .